Onderwijs

De Electrotechnische Vereeniging is de studievereniging voor alle studenten Electrical Engineering aan de TU Delft. Hoewel zij veel gezelligheidsactiviteiten organiseert, zal de ETV het onderwijs altijd als eerste prioriteit blijven zien. Daarom ondersteunt de ETV de studenten door het onderwijs met een kritische blik te evalueren en te verbeteren waar mogelijk.

Boeken

Vanaf 13 februari is studystore gestopt. Dit betekent dat er huidig geen boeken kunnen worden besteld via studystore. Voor jullie gemak is er hier een lijstje voor de bachelor met welke boeken nodig zijn en waar ze eventueel besteld kunnen worden:

Jaar 1

EE1C31 - Regtien: P.P.L. Regtien, "Electronic Instrumentation,"  amazon  

EE1D21 - Digital Design and Computer Architecture, 2nd Edition, David Harris Sarah Harris, Morgan Kaufmann, 2012, ISBN 9780123944245 amazon

EE1P11 Richard Wolfson, "Essential University Physics", vol. 1 and 2, 4th Global Edition, Pearson. Pearson

Jaar 2

EE2E21 Pieter Schavemaker, Lou van der Sluis, Electrical Power System Essentials bol

David JC MacKay, Sustainable Energy - Without the hot air

EE2S21 Feedback Control of Dynamic Systems, by G.F. Franklin, J.D. Powell, and A. Emami-Naeini, Seventh Edition, Prentice Hall, 2014.bol

EE2T11 Couch, L.W., Digital and Analog Communication Systems, 8th edition, ISBN 978-0-13-291538-0, Prentice Hall, 2013. amazon


Jaar 3

EE3D11 - Computer Organization & Design MIPS Edition: The Hardware/Software Interface, by David A. Patterson &John L. Hennessy; 6th Edition; Morgan Kaufmann bol

EE3P11 Fundamentals of Applied Electromagnetics, F.T. Ulaby, E. Michielssen, and U. Ravaioli, 7th edition, Pearson amazon

Klachten

Bij het evalueren en vernieuwen van het onderwijs is van essentieel belang dat de ETV weet wat er zich afspeelt tijdens colleges, projecten en toetsingen. Daarom is het belangrijk dat klachten binnen het onderwijs van studenten gehoord worden. Heb je een klacht over het onderwijs? Neem dan contact op met de vereniging door even langs te komen in de bestuurskamer, of door een bericht te sturen via de klachtenpagina voor het onderwijs.

Tentamens

Als voorbereiding op aankomende tentamens is het vaak prettig om te oefenen met oude tentamens van voorgaande jaren. Vaak zijn deze tentamens te vinden op BrightSpace op de pagina van het betreffende vak. Als aanvulling op wat op blackboard te vinden is heeft de ETV een tentamenpagina waar de tentamens waar zij over beschikt makkelijk te downloaden zijn. Ook staan hier soms oefenopdrachten en tentamenantwoorden tussen.

Modulekaart

Op de modulekaart vind je een globaal overzicht van de studiejaren in de bachelorfase en de academische jaarplanning 2022-2023. De modulekaart is ook te downloaden als PDF. Uitgebreidere informatie, zoals vakbeschrijvingen en masterprogramma’s, is te vinden in de studiegids.

Minorgids

In de eerste helft van het derde jaar van de bachelor moeten studenten een minor volgen. Om de keuze in het brede landschap van minoren wat te vereenvoudigen heeft de ETV een minorgids. Hierin staan de ervaringen van andere studenten elektrotechniek met de minors die zij gedaan hebben. Wil jij ook graag een bijdragen aan de minorgids? Vul dan het formulier in.

Alumni-enquête

De opleidingsdirectie van Electrical Engineering en Computer Engineering heeft een alumni-enquête uitgezet onder recent afgestudeerden. In welke sectoren komen alumni zoal terecht, in wat voor functies, hoe vonden zij dat de studie hen daarop voorbereid heeft? Lees hier de resultaten.

Onderwijs organen 

Binnen het onderwijs zijn er een aantal organen. Een ervan is de onderwijs commissie elektrotechniek (OCE) hier bespreken een groep van 4 studenten en 4 docenten belangrijke zaken rondom het onderwijs. Een ander orgaan is de facultaire studenten raad (FSR), zij houden zich bezig met alles binnen de faculteit.