Ondersteuning

 

Ondersteuning

Wij vinden het belangrijk dat alle leden van de ETV de hulp en ondersteuning krijgen die zij nodig hebben binnen en buiten hun studie. Natuurlijk kun je altijd bij het bestuur terecht voor klachten, hulp of advies, maar soms is professionele hulp nodig. Daarvoor zijn op de faculteit de volgende personen beschikbaar:

 

Studieadviseur

Je kan bij de studieadviseur terecht voor advies over de loop van je studie, over je minor/master, of bijvoorbeeld voor hulp met het plannen van je vakken en huiswerk. De studieadviseur op EWI heet Stijn van Mierlo en zit op de 2e verdieping in de laagbouw (B36. LB 02). Voor korte vragen kun je het beste mailen, maar als je Stijn langer wilt spreken kun je het beste naar het inloopuur gaan. Deze is van maandag tot en met vrijdag van 13:00 tot 14:00. 

 

Vertrouwenspersoon

Je kunt bij de vertrouwenspersoon van EWI terecht als je te maken hebt gekregen met ongewenst gedrag of ongelijke behandeling binnen je studie. Dit kunnen situaties zijn van bijvoorbeeld (seksuele) intimidatie, pesten, discriminatie, stalking en geweld. Een vertrouwenspersoon is bedoelt om je een luisterend oor te bieden en je door te schakelen naar hulp als je die nodig hebt, maar vervult geen rol als psycholoog. Ze zijn er niet voor het oplossen van problemen die je hebt, maar kunnen wel helpen met je problemen aanhoren en je evenueel doorverwijzen naar andere partijen die je verder kunnen helpen.

 

Psycholoog

Burn-outs, stress en depressie zijn helaas veelvoorkomende problemen bij studenten. Om studenten hier goed in te kunnen ondersteunen, heeft de faculteit een psycholoog in dienst. Je kunt bij de psycholoog terecht als je mentale klachten hebt die goed studeren of promoveren in de weg staan. Wel is de wachtrij voor de psycholoog vrij lang - we raden je dus aan, om als je problemen ervaart, snel een afspraak te maken. Zo kun je op tijd je hulp krijgen wanneer je dit echt nodig hebt. Wil je je voorbereiden op je afspraak? Dit document kan je verder helpen: https://d1rkab7tlqy5f1.cloudfront.net/Studentenportal/Centraal/Begeleiding/Career%20and%20counselling%20services/Psychologen/Preparation_for_intake_2016_NL.pdf

 

Crisissituatie

Bij suïcidedreiging kan contact op worden genomen met 113 op nummer 0900-0113.

 

We willen benadrukken dat als je niet weet waar je terecht kunt, je altijd bij het bestuur kan aankloppen. Wij zijn elke dag aanwezig in de bestuurskamer, en altijd klaar om je vragen te beantwoorden en je hulp aan te bieden. Ook al zijn wij zelf geen psychologen, zijn we wel een snel aanspreekpunt en kunnen we je dus altijd doorschakelen naar andere partijen.